diumenge, 2 de gener del 2011

Crónica del rey pasmado/Gonzalo Torrente Ballester



Uploaded with ImageShack.us

Ja feia anys que no llegia res d´este autor i la veritat és que ha resultat un divertiment d´allò més interessant. Es tracta fonamentalment d´una obra irònica que tracta de mostrar la doble moral d´una època en què es deia una cosa i es feia una altra, així com ensenyar com poden ser de ridícules certes normes que legalment existeixen però que després ningú no aplica a la seua vida quotidiana.

El rei i la reina estan casats però altres poders són qui decideixen quan poden estar junts i quan no. En aquella època estava prohibit que un home i una dona tot i estar casats es veieren sense roba, el rei acatava esta norma fins que va vore nua a Marfisa, la prostituta més coneguda del regne. Des d´este moment el rei només té en el cap observar la Reina en esta situació, mentre que els poders fàctics utilitzen totes les seues influències per a què açò no passe.

Tota la novel·la transcorre en un seguit de diverses i divertides peripècies amb personatges secundaris que tracten d´influir en un sentit o en altre.

Magníficament narrada, garanteix una divertida estona. Deprés d´haver-me llegit el llibre he tornat a vore la pel·lícula basada en la novel·la i he de dir que la fidelitat amb esta és absoluta i explica fil per randa totes les històries del llibre així com l´ambient, a banda d´unes magnífiques interpretacions.

Ya hacía años que no leía nada de este autor y la verdad es que ha resultado un divertimento de lo más interesante. Se trata fundamentalmente de una obra irónica que trata de mostrar la doble moral de una época en que se decía una cosa y se hacía otra, así como enseñar como pueden ser de ridículas ciertas normas que legalmente existen pero que luego nadie aplica a su vida cotidiana.

El rey y la reina están casados pero otros poderes son quienes deciden cuándo pueden estar juntos y cuando no. En aquella época estaba prohibido que una hombre y una mujer a pesar de estar casados se vieron sin ropa, el rey acataba esta norma hasta que vio desnuda en Marfisa, la prostituta más conocida del reino. Desde este momento el rey sólo tiene en la cabeza observar a la reina en esta situación, mientras que los poderes fácticos utilizan todas sus influencias para que esto no pase.

Toda la novela transcurre en una serie de diversas y divertidas peripecias con pesotatges secundarios que tratan de influir en un sentido o en otro.

Magníficamente narrada, garantiza un rato divertido. Después de haberme leído el libro he vuelto a ver la película basada en la novela y tengo que decir que la fidelidad con esta es absoluta y explica con todo detalle todas las historias del libro así como el ambiente, aparte de unas magníficas interpretaciones.

9 comentaris:

  1. Hola. No he llegit l'obra, ni he vist la pel•lícula. Pel que dius, sembla una lectura interessant i entretinguda. Me l'apunto.

    De Torrente Ballester solament he llegit "la República Barataria", on reflexiona sobre la democràcia en un difícil moment polític i històric de la historia d'Espanya.

    ResponElimina
  2. La pel·lícula no l'he vista, però el llibre em va semblar amè i distret. :)

    ResponElimina
  3. Jo aquest cop sí vaig veure la pel.licula potser algun dia llegiré el llibre

    ResponElimina
  4. Acá estoy de vuelta.

    Extrañaba este mundo paralelo.

    ¿Qué decir? Desearte un buen año parece tan poco.
    De corazón, que estos meses traigan más alegrías que tristezas.

    Un abrazo inmenso.

    ResponElimina
  5. Totalment d'acord amb tu. Jo també crec que és un magnífic llibre i que la història està portada amb molta fidelitat al cinema.

    Des d'Algemesí, Joana

    ResponElimina
  6. No he llegit res d'aquest autor, gràcies per la ressnya.

    et desitjo un feliç 2011

    ResponElimina
  7. Esa clase de humor que siempre viene bien :)

    ResponElimina
  8. No he llegit res d'aquest autor però l'argument m'ha semblat molt interessant. L'apunt, que llegir novel·les divertides està molt bé i segur que fa passar una bona estona :)

    ResponElimina
  9. Lo leí, y me fascino, es de los que cuando lo comienzas no puedes dejar de leer...

    Saludos

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...