dissabte, 22 de gener del 2011

Camilla Läckberg/La princesa de hielo/La princesa del gel




La princesa de gel ha sigut un d´eixos llibres que no haguera llegir per iniciativa pròpia i que després de ser-me regalat em va resultar força interessant. No és una novel·la complicada ni tortuosa però que sap amagar fins el final el (o la) culpable de l`assassinat, així que la lectura és fàcil i agraïda.
Perquè es tracta d´això, d´un assassinat. Alex és una jove que ho té tot per a tindre una vida tranqui·la. Un dia, sense causa aparent apareix assassinada en sa casa (al principi semblava un suïcidi). A poc a poc, la seua amiga de la infància i actual escriptora, Erica comença a investigar amb l´ajuda d´un policia que prompte es convertirà en alguna cosa més.
Paulatinament es van descobrir els secrets i rancúnies que amaga el xicotet poblet suec on transcorre l´acció, res no és el que en principi sembla.
Sí que és cert que bona part del llibre està construït sobre tòpics del gènere, però com hem dit al principi es tracta únicament d´esbrinar pistes que porten a l´assassí.
Este va ser el primer i exitós llibre d´esta autora sueca, ha escrit tres llibres més del mateix tipus i que transcorren en el mateix poblet, Fjallbacka.

La princesa de hielo ha sido uno de esos libros que no hubiera leido por iniciativa propia y que después de serme regalado me resultó muy interesante. No es una novela complicada ni tortuosa pero que sabe esconder hasta el final el (o la) culpable del asesinato, así que la lectura es fácil y agradecida.
Porque se trata de eso, de un asesinato. Alex es una joven que lo tiene todo para tener una vida tranquila. Un día, sin causa aparente aparece asesinada en su casa (en un principio parecía un suicidio). Poco a poco, su amiga de la infancia y actual escritora, Erica comienza a investigar con la ayuda de un policía que pronto se convertirá en algo más.
Paulatinamente se descubrieron los secretos y rencores que esconde el pequeño pueblo sueco donde transcurre la acción, nada es lo que en principio parece.
Sí es cierto que buena parte del libro está construido sobre tópicos del género, pero como hemos dicho al principio se trata únicamente de averiguar pistas que llevan asesino.
Esta fue el primer y exitoso libro de esta autora sueca, ha escrito tres libros más del mismo tipo y que transcurren en el mismo pueblo, Fjällbacka.


Entrevista sobre el llibre (en anglés)



Entrevista apareguda al gran programa de llibres "Página 2", no parla d´este llibre.



El poble real on transcorren les accions de tots els seus llibres


6 comentaris:

  1. Doncs no té mala pinta, a mi em va tocar la 2ª o 3ª part de la saga, m'hauré de comprar aquest...
    Un petó!

    ResponElimina
  2. No hi ha res com els poblets que semblen idíl•lics, que podrien sortir a totes les postals, per amagar tot un munt de secrets ocults a primera vista.

    Sembla interessant el llibre i anar veient com es desenvolupa la història en tan singular lloc.

    És preciós el poble pel que es veu en el vídeo.

    ResponElimina
  3. Sí que n´és de bonic, a més l`escriptora és nascuda a eixa localitat.

    ResponElimina
  4. Guauuuu, que ganas de pillarlo despues de haberte leido. Un beso

    ResponElimina
  5. No sé perquè no em criden gaire l'atenció lectora els llibres de crims i misteri, la novel.la negra en general, un post ben elaborat amb entrevista i tot a l'autora , cosa que s'agraeix ja que em puc tenir una idea molt més precisa...gràcies!

    ResponElimina
  6. Me encanta la novela negra, pero a mí tampoco me llamaba la atención, ni la novela ni la autora. Hala, otro más a la buchaca. Besotes.

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...