dissabte, 21 de gener del 2012

La mestra i el manyà/Enric Valor

Photography Graphics, Tumblr Photography


 Conta la llegenda valenciana que a la Comarca de la Vall d´Albaida una mestra de costura anomenada Irene va quedar-se viuda amb una filla ben menuda, Elvireta. Al temps es casà amb Marçal, el manyà del poble qui també tenia una filleta, Beatriu. Tot i que al principi la relació entre les dos xiquetes era bona, amb el temps la mestra i la seua filla van fer la vida impossible a Beatriu, fins el punt que va decidir anar-se´n de casa. Finalment van decidir que passara un temps a una casa aïllada a la muntanya. La xiqueta passà els primers dies amb temor fins que un gan enorme i agressiu começà a rondar la casa, ella es mostrà molt carinyosa amb l`animalet que sorprenenment es convertí en un noble, "el senyor de Benicadell", qui decidí que gràcies al seu cor cada vegada que la xiqueta parlara el seu alé faria olor a perfum de roses i l´apareixeria una moneda d`or a la butxaca.
  Quan van tornar a casa i contà tot, la mestra decidí enviar també a la seua filla perquè també tinguera els mateixos beneficis, però la seua reacció amb el gat va ser cruel i antipàtica, així que el mateix senyor de Benicadell va decidir que cada vegada que parlara l`ixiria fum per la boca i una gran pedra a la butxaca.
 Esta, com la majoria de les llegendes tenen un final feliç que inclou una boda amb un príncep i un encanteri, però com no sóc partidari de contar els finals, vos convide a llegir esta i qualsevol de les rondalles valencianes de l`inigualable Enric Valor.

4 comentaris:

  1. Saludos Estonetes... XD

    ResponElimina
  2. Me gustan mucho las leyendas, y aún más los finales felices.

    :)

    Abrazo!

    ResponElimina
  3. Això de les llegendes és ben curiós. No hi ha país o poble que no tingui les seves.

    ResponElimina
  4. Tuve que traducir la entrada, pero me ha gustado tu blog. Te sigo.
    Un abrazo desde Argentina.
    HD

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...