dijous, 8 de desembre del 2011

1Q84 (Llibres I i II) /Murakami



Uploaded with ImageShack.us

Ja fa mesos que vaig llegir-me´l i el cert és últimament no ressenye les meues lectures, aniré a poc a poc. No comentaré la trama d´estes dues primeres parts, tant sols diré que es tracta de Murakami 100% amb l´afegit d´un cert element fantàstic o de ciència ficció.

Si m´agrada Murakami és fonamentalment per la melangia brutal que tenen els seus personatges, un dessassosec permanent buscant la persona de la seua vida que tot i estar a prop mai aconseguiran. En este cas Tengo i Aomane són dos joves amb un una infantesa desarrelada i trista, cadascú amb la seua particular circumstància. Ara, ja adults Tengo fa de professor d´acadèmia amb aspiracions d´escriptor mentre que Aomane és una assassina de maltractadors. Els dos tenen una vida insatisfeta i plena de preguntes sense respostes. En el cas de Tengo apareix Fukaeri, una adolescent misteriosa que ha escrit un estrany llibre, a tengo se li encarrega la reescriptura d´eixe llibre i descobreix el món fosc d´on procedeix la xica.

Els camins de Tengo i Aomane va apropant-se progressivament, apareix el món de les sectes destructives i de fenòmens sobrenaturals en termes de bé/mal. Arribarà un moment en què Aomane sabrà que aquell xic que recordava del seu passat, aquell que una vegada, un instant, li va fer sentir bé, és Tengo, i lluitarà per retrobar-se amb ell. Ja estic llegint-me la tercera part.

7 comentaris:

  1. Molt bona ressenya..Murakami és un gran escriptor! reconec que l'he llegit poc

    ResponElimina
  2. Elfreelang, conec gent que no l´aguanta, supose que té un estil molt marcat i és cer que per a qui no li agrade pot ser repetitiu.

    ResponElimina
  3. Jo sóc dels que no l'aguanten! Com a mínim no hi entro gaire. La teva ressenya me'l fa semblar més atractiu.

    ResponElimina
  4. TRES PARTES!?!?!?
    Wow, eso sí que es facilidad para la escritura, porque he visto uno en la librería pero no sabía que eran 3!
    Algún día los leeré... espero.

    Me gusta que vuelvas a las reseñas. Que vuelvas.

    Abrazo casi derretido por el caaalooor del lado de acá.

    ResponElimina
  5. Comparto el gusto por Murakami, aunque hace tiempo que no leo nada de él. Tengo una colección de cuentos, publicada hace un par de años, esperando en la mesilla. Yo tampoco sabía que esta novela constaba de tres partes; espero leerla pronto. Un abrazo, me alegra verte verte de nuevo por aquí.

    ResponElimina
  6. Cuánto tiempo sin leerte!!! Disculpa! Pues yo lo he leído y me gustó, pero no tanto como "Kafka en la orilla". Ahora estoy acabando "Tokio blues" y me está gustando más así que creo que no leeré ese 3er libro... no sé, ya veré tu opinión, pero dicen que es un poco raro. Besos.

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...