dijous, 21 d’abril del 2011

ESTACIONES DE PASO/Almudena Grandes



M`encanta com escriu Almudena Grandes. "Estaciones de paso" és un recull de 5 relats que tenen en comú l´adolescència, més exactament de fets que marquen l´adolescència. Tots recordem algun fet en concret que ha tingut gran importància en la nostra vida i que vullguem o no ens marca inevitablement. 5 adolescents amb circumstàncies diferents viuen una situació anormal o que almenys no hauria de viure`s a eixa edat però continuen amb la seua vida amb major o menor fortuna. Cada història enganxa des del principi i està marcada per la delicadesa i el bon gust. Tendresa per a temps difícils.

Una xicoteta ressenya de cada història:

- Un jove que ha perdut recentment el seu germà d`una greu malaltia i enmig d`una família destrossada tracta mitjançant el futbol de veure una eixida.
-La relació entre una jove i el seu avi era forta i diferent i quan ell falta ella ha d´enfrontar-se a la vida amb ulls nous.
- Un adolescent brillant que s`enamora d`una prostituta.
-Com marca per a sempre la casa de l´avi on es passava l´estiu amb tots els cosins, ha arribat el moment de vendre-la i els records es fan presents.
-Una jove preuniversitària ha de viure amb el seu pare en coma, cuinant, estudiant i tractant de fer vida normal, l´amor arriba en qualsevol circumstància, no avisa.

Me encanta la manera de escribir de Almudena Grandes. "Estaciones de paso" es una recopilación de 5 relatos que tienen en común la adolescencia, más exactamente de hechos que marcan la adolescencia. Todos recordamos algún hecho en concreto que ha tenido gran importancia en nuestra vida y que queramos o no nos marca inevitablemente. 5 adolescentes de circunstancias diferentes viven una situación anormal o que al menos no debería vivirse a esa edad pero continúan con su vida con mayor o menor fortuna. Cada historia engancha desde el principio y está marcada por la delicadeza y el buen contenidos. Ternura para tiempos difíciles.

Una pequeña reseña de cada historia:

- Un joven que ha perdido recientemente su hermano de una grave enfermedad y en medio de una familia destrozada trata mediante el fútbol de ver una salida.
-La relación entre una joven y su abuelo era fuerte y diferente y cuando él falta ella debe enfrentarse a la vida con ojos nuevos.
- Un adolescente brillante que se enamora de una prostituta.
-Como marca para siempre la casa del abuelo donde se pasaba el verano con todos los primos, ha llegado el momento de venderla y los recuerdos se hacen presentes.
-Una joven preuniversitaria tiene que vivir con su padre en coma, cocinando, estudiante y tratando de hacer vida normal, el amor llega en cualquier circunstancia, no avisa.

13 comentaris:

  1. D'Almudena Grandes he llegit només "Malena es nombre de tango" i "El corazón helado", vull llegir alguna coseta mes i aquest llibre sembla adequat, a veure quan m'anime. Per cert m'han recomanat Ines y la Alegria per si vols llegir l'ultima novel.la publicada, me l'han calificada de novelón

    ResponElimina
  2. La vaig conèixer amb La edades de Lulú, amb el qual va guanyar el premi a La sonrisa vertical. Des de llavors la segueixo. M'agrada molt la prosa descriptiva que utilitza i les expressions amb què fa parlar als seus personatges.
    Bona recomanació!

    ResponElimina
  3. Del "lado de acá" por estos días se realiza la feria del libro. Creo que repasaré tus posts anteriores para armar mi lista de compra cuando vaya.

    :)

    Abrazo!

    ResponElimina
  4. Me gusta la pinta que tiene, es como la vida misma, no acomodarte al sufrimiento sino por contrario buscar una razón para seguir adelante y salga el sol por antequera. Un beso

    ResponElimina
  5. A mí también me gusta, en general, el estilo de la autora, no me pierdo la columna de El País. De sus novelas (creo que he leído cuatro o así)la que más me gusta es "Los aires difíciles", me encantó. Estos relatos de los que hablas no los he leído, así que me lo apunto. Besos, Jordi.

    ResponElimina
  6. Me la conec més d'entrevistes i articles que pels seus propis llibres, ho confesso, però és una escriptora que em cau bé a veure si me llegeixo aquest! fa bona pinta !

    ResponElimina
  7. Pel que ens expliques sembla un molt bon llibre. Interessants les històries relatades. D'aquelles que posen als personatges en situacions complicades que els hi poden marcar la vida.

    El millor d'aquestes situacions és saber sortir-se'n i haver tingut el suficient esperit per fer-ho.

    ResponElimina
  8. Ha de ser genial...
    Sempre tinc la sensació que l'adolescència no ens abandonarà mai del tot, sempre hi serà amagada en algún racó esperant fer acte de presència.

    Em sembla curiós, si més no, el tercer relat!

    Una abraçada,
    Miss Yuste :)

    ResponElimina
  9. Los recuerdos, a veces pienso que solo nos hacen daño, ya sean buenos o malos... todos, cuando recordamos lo pasamos mal...

    Saludos

    ResponElimina
  10. Como ya habrás podido ver en mi estado del Facebook, me ha encantado. Cuando regrese a casa, será el libro que trate de conseguir :D

    ¡Miles de petonets!

    ResponElimina
  11. A mi també m'agrada molt l'Almudena Grandes sobretot El corazón helado y Los aires difíciles però aquest darrer Inés y la alegría no m'ha agradat tant. Potser em pensava que encara seria millor que els altres i des del meu punt de vista és una bona novel.la, però no millor. Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Gracias por la recomendación, tengo ganas de leer a Almudena Grandes

    ResponElimina
  13. Almudena Grandes es una de mis escritoras preferidas, leí dos libros de ella y me fascinaron.. estoy en busca de las demás obras. Su mirada de mujer hace que toda su escritura sea exquisita.

    Gracias por la recomendación!
    un abrazo Jordi.

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...