dijous, 18 de novembre del 2010

VUITANTA-SIS CONTES/ Quim Monzó



Quim Monzó és un personatge inclassificable, com a persona i pel que fa a escriptor, és d`aquells que no deixa indiferent ningú, i a mi certament em fa gràcia, més per les coses que diu, la manera com les diu. Els seus contes són la sublimació de la seua personalitat. VUITANTA-SIS CONTES és simplement un recull de 5 llibres de contes de l´escriptor, "Uf, va dir ell", "Olivetti...", "l`illa de Maians", "Guadalajara" i `"El perquè de tot plegat".

És absolutament impossible fer un resum d`este llibre, només puc comentar que a qui li agrade l`estil de l`autor gaudirà d`una manera sublim. Els contes beuen del gran mestre Pere Calders i partint d`un fet normal, ocorre alguna cosa extraordinària o fora del normal que el personatge del conte assumeix com a normal, així l`escena pren una situació entre còmica i patètica que no pot deixar de sorprendre.

Si hi ha 86 contes, hi ha 86 temes diferents, tots divertits, irònics i fins i tot amb càrrega de produnditat. Prove-ho, sincerament.


Quim Monzó es un personaje inclasificable, como persona y como escritor, es de aquellos que no deja indiferente a nadie y a mí ciertamente me resulta divertido, más que por las cosas que dice, por la manera como las dice.Sus cuentos son la sublimación de su personalidad. 86 cuentos es simplemente un recopilatorio de 5 libros de cuentos del escritor: "Uf, va dir ell", "Olivetti...", "l`illa de Maians", "Guadalajara" i `"El perquè de tot plegat".

Es absolutamente imposible hacer un resumen de este libro, únicamente puedo comentar que a quien le guste el estilo del autor disfrutará de una manera sublime. Los cuentos beben del gran maestro Pere Calders y partiendo de un hecho normal, ocurre alguna cosa extraordinaria que el protagonista del cuento asume como normal, así la escena toma una situación entre cómica y patética que no puede dejar de sorprender.

Si hay 86 cuentos, hay 86 temas diferentes, todos divertidos, irónicos e incluso con carga de profundidad.Probadlo, sinceramente.

16 comentaris:

  1. Monzó és el nostre petit geni literari, un crack.
    Tot i que prefereixo les novel.les, fa uns dies vaig comprar-me el seu útim llibre de relats: Esplendor i glòria de la Internacional Papanates. I es que amb un títol així ja pots esperar alguna cosa original.
    Si em dius que el que ressenyes és un recull dels altres, doncs passo, i es que els altres ja els tinc!

    Un petó

    ResponElimina
  2. 86 temas diferentes. ¿Uno por relato?
    Eso no es algo usual.

    Un abrazo que vuela bajo (porque es jueves, ja)

    :D

    ResponElimina
  3. Tinc tots els seus contes. Sempre li trobo el punt d'ironia, divertiment...que em fa que el llegeixi ben a gust. Bona recomanació!

    ResponElimina
  4. Me gusta mucho leer libros de cuentos, y más si son todos divertidos e irónicos.

    Ya me lo agendé! :)
    un abrazo Jordi

    ResponElimina
  5. Monzó grande. El mejor cuentista vivo de la península en mi opinión.

    Acabo de descubrir tu blog. Lo pongo en mi lista. Saludos.

    ResponElimina
  6. Jo sempre he gaudit molt llegint-lo. Em va agradar molt en el seu temps Uf, va dir ell. Quan de temps d'això, eh!!!
    Estarà bé tornar a llegir-lo.
    Gràcies.

    ResponElimina
  7. Hola. T’he trobat en el Blog de la Caterina Cortés.

    Estic d’acord quan dius que en Quim Monzó és inclassificable. El segueixo des de fa anys i segurament hauré llegit els contes dels que parles, si bé això és el de menys. La seva obra és magnífica, al meu entendre.

    Sempre escriu alguna cosa que em sorprèn. De vegades és pel tema i de vegades és per la manera d’explicar les coses o per les paraules que tant bé sap escollir per dir allò que jo diria d’una altra manera.

    M’ha agradat el post.

    ResponElimina
  8. Quim Monzó és sublim.
    Encara recorde al batxillerat quan analitzàvem els seus articles. Tot plegat, és un mestre.

    Salut,
    Effy.

    ResponElimina
  9. ¿Por qué volver a clavar el cuchillo sobre la herida?

    Ya casi había olvidado ese hecho tan lamentable.

    :P

    ResponElimina
  10. Lo intentare estas vacaciones, pero no te prometo nada, ok.

    Saludos cordiales

    ResponElimina
  11. Hola!
    Hoy, mi blog cumple su primer año. Si lo deseas te puedes llevar a la niña que os abraza a tu blog.

    Con mucho cariño,
    Tessa

    ResponElimina
  12. Aquest el tinc i l'he llegit! sempre es un plaer llegir i rellegir Monzó amb aquella fina ironia que es desprèn de les seves paraules

    ResponElimina
  13. En aquest escriptor sí que coincidim! A mi també m'agrada molt en Monzó i qualsevol dels seus llibres és molt recomanable. Te fa passar una bona estona :)

    Abraçades!

    ResponElimina
  14. Usted, como siempre, recomendando libros interesantes, Jordi adorado.

    Sienta un besazo con mucho cariño :D

    ResponElimina
  15. Muy buen contenido, porque no le colocas un RSS de suscripción de lectores, y un compartir para redes sociales, así tendrás más visitas, me gustó mucho este sitio

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...