dimarts, 12 de gener del 2010

Haruki Murakami. "Tòquio Blues".

Buscant llibres per a llegir-me durant el període de vacances, vaig vore exposats molts llibres d´un mateix autor, Haruki Murakami". En eixe moment, vaig recordar que un amic i una companya de feina me l´havien recomanat tot advertint-me que es tracta d´un autor extremadament intens amb unes històries que t´atrapen i amb uns personatges autodestructius. De tots els que vaig vore, vaig comprar-me "Tòquio Blues"

subir imagenes

La veritat és que vaig alegrar-me de la meua decisió des del principi. Tracta dels anys universitaris de Toru Watanabe, un jove enamorat de Naoko, xica pel seu torn absolutament desfeta després de la mort del seu nòvio de l´institut. En estos anys de total desinterés pel que passa al seu voltant, coneix a Midori, una jove que fa que prenga un nou interés pel gènere femení pèrò sense oblidar a Naoko qui amb problemes creixents, vol fugir d´un món en el que no troba lloc.

Poc personatges per a una novel·la redona, que enganxa des del principi i que endinsa en el món del Tòquio dels anys 60, amb moltes referències literàries i musicals.

La xarxa està plena de referències a esta novel·la. S´està fent una pel·lícula en Japó que serà estrenada este any.



Apareixen lectures de fragments del llibre en molts idiomes i moltes adaptacions i recreacions fetes per seguidors de Murakami.



Durant tot el llibre és recurrent la referència a una cançó dels Beatles, Norwegian wood (nom original del llibre),és inevitable buscar-la i repetir-la mil vegades en el cap.

2 comentaris:

  1. Con este libro estoy yo ahora, capitulo 3. Besos

    ResponElimina
  2. Acabo de descobrir aquest blog i veig que compartim lectures, entre d'elles les de Murakami. No és que m'hagi parat a fer un top 5 dels meus llibres indispensables, però si ho fes segur que aquest llibre hi estaria.

    T'he de dir també que m'agraden molt les ressenyes que has fet dels llibres de Murakami; a mi em costa molt volcar amb paraules l'essència que els defineix.
    Al meu blog procuro parlar de llibres de tant en tant (enacara no en porto masses), però he de confesar que no tinc el tema de fer ressenyes gaire per la mà, així que de moment em limito a fer un recull dels fragments que m'han atrapat i en dóno la meva opinó breument.

    Salutacions!

    ResponElimina

Passava per ací...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...